בהריון תקין והאשה בריאה משבוע 12 ועד הלידה- בשיעורי יוגה המותאמים לנשים בהריון, או בשיעורים אחרים המאפשרים התאמה של התנוחות והתרגילים.
תלמידה שמתרגלת יוגה בקביעות ונכנסת להריון יכולה להמשיך לתרגל , בהתיעצות עם המורה כמובן.
ההיריון הוא תקופה של שינוי והיוגה עוזרת לנו להכיר את השינויים הפיזיים והמנטאליים שאנו חוות ומלמדת אותנו להקשיב להם ולצרכים המשתנים. אנחנו לומדות לנשום ולהסתייע בנשימה ובקולות ככלי להירגעות ולהתחברות פנימה, אנחנו מאריכות ומחזקות קבוצות שרירים התומכות במשקל ובגבולות הגוף המשתנים, אנחנו לומדות לעבוד עם שרירי קרקעית האגן שלנו (מולה בנדהה) כדי לספק תמיכה לאיברים הפנימיים הנדחסים ונדחקים עם גדילת הרחם והעובר ולהגן על הגב התחתון שרבות סובלות בו כאבים מיותרים במהלך ההיריון, אנחנו לומדות לשלוט בשרירים הטבעתיים הללו כדי לדעת להרפות אותם בזמן הלידה, אנחנו לומדות להכיר את מבנה האגן שלנו – ערסל העצמות ממנו יגיח התינוק שלנו והמפרקים שאותם אנחנו מגמישות כדי לסייע לתינוק להגיח אל העולם. אנחנו מעוררות את הידע העוצמתי הקדום שלנו כנשים – הידע ללדת.
אישה שתרגלה יוגה זמן ממושך באופן קבוע לפני ההיריון יכולה להמשיך להשתתף בשיעורים אצל המורה שמכיר אותה ואת העבודה שלה, עם זאת חשוב לעבור לתרגול המותאם להיריון כיוון שהיכולות והצרכים של הגוף משתנים ולכן גם אופי התרגול חייב להשתנות. כמו כן בשיעורי יוגה להריון ניתן דגש על מתן כלים ללידה ולטיפול בהריון, דבר שלא מתאפשר בשיעורים רגילים.
אם בכל זאת את מתעקשת להמשיך ולתרגל בכיתה רגילה – חשוב מאד לידע את המורה על ההריון כבר מתחילתו ולבצע התאמות גם בשבועות הראשונים.
הימנעי מעצירות נשימה וכל איסוף או שאיבה של הבטן פנימה (אודיאנה בנדהה למשל), אין לעבוד עם שרירי הבטן אלא שרירי הבטן התחתונה בלבד, שאיתם עובדים בעזרת מולה בנדהה (איסוף של שרירי קרקעית האגן יוצר איסוף עדין של הבטן התחתונה) ולכן אין להרים את שתי הרגליים בשכיבה ללא תמיכה של קיר, יד או חגורה, אין לבצע תנוחות מחרשה ונר, עלייה לתנוחות הפוכות כגון עמידת ראש וידיים (לא מומלץ לכולן) תתבצע בתנופה כדי לא לאמץ את שרירי הבטן בעלייה, אפשר לבצע פיתולים עדינים שיוצרים את הפיתול בעמוד השדרה באזור הגב העליון או באזור האגן, אך בלי לסחוט את הבטן. הימנעי מתנוחות בשכיבה על הבטן ומרגע שהבטן מתחילה להציץ השתדלי להימנע משכיבה מלאה על הבטן, ועדיף לנוח בשכיבה על צד שמאל . התרגול כולו צריך להיות מתון יותר, קשוב יותר ולא לנסות להגיע למקסימום באף תנוחה.
*הנחיה זו אינה מחליפה הנחיה אישית ומקצועית של מורה מוסמכ.ת ליוגה להריון.
בקבוצת יוגה להריון התרגול מתמקד ביכולות ובצרכים המשתנים שלנו, באזורים ובאיברים המסוימים בגוף הזקוקים לתשומת הלב המיוחדת. בשיעורי יוגה לנשים בהריון ניתן מענה ספציפי לתופעות לוואי נפוצות בהריון, וכן ניתנים כלים חשובים לזמן הלידה. נוסף לכל היתרונות מהסעיפים הקודמים – תרגול בקבוצת היריון מספק לנו תמיכה מנטאלית חשובה ביותר – אנחנו מגלות שעוד נשים חוות תופעות דומות לשלנו וחוזרות להרגיש טבעיות ונורמאליות, אנחנו מוצאות אוזן קשבת אמיתית ומזדהה.
שישה שבועות אחרי הלידה באישור גניקולוג , ושמונה שבועות לפחות לאחר ניתוח קיסרי. רצוי להתחיל בתרגול עדין שמתמקד בשרירי רצפת האגן ושרירים מייצבים, כי רצוי בשלושת החודשים הראשונים לחזק את רצפת האגן ולהחזיר את הסוגרים לטונוס לפני שמתחילים לעבוד על שרירי בטן (שימו לב- אחרי לידה רוצים להוריד את הבטן כמה שיותר מהר ואז דוחסים את האיברים הפנימיים מטה על רצפת אגן חלשה, נזק שיקח זמן רב לתקן).