אם אתם מתחילים לתרגל יוגה, המאמר הזה הוא בשבילכם, אנו שמחים לחלוק אתכם 10 טיפים חשובים כדי שתוכלו לתרגל יוגה בנחת ובצורה מקצועית.
10 טיפים לתרגול יוגה למתחילים:
1. תרגלו על קיבה ריקה. תרגול היוגה הופך קל יותר ויעיל יותר כאשר הוא מבוצע על קיבה ריקה לחלוטין, לכן מומלץ לתרגל כ-3 שעות אחרי הארוחה, או כשעה אחרי ארוחה קלה. עם זאת, כדאי להתחשב גם בסדר היום שלכם ובהיכרותכם עם הגוף שלכם, ובמידת הצורך לצמצם טווח זה.
2. תרגולי יוגה רבים מבוצעים בטמפרטורת החדר כדי לשמור על גמישות ושחרור של השרירים ולהימנע מהפרשי טמפרטורה בין פנים הגוף לשכבת העור והשרירים החיצונית. תרגול כזה מלווה לעיתים בהזעה, לכן מומלץ להצטייד במגבת. עוד על למה לתרגל יוגה ללא מזגן תוכלו לקרוא כאן. תרגול יוגה כולל תרגול גופני, לכן יש לבוא בבגדים נוחים ומתאימים לתרגול כזה. לבשו בגדים נוחים שיאפשרו לכם להתרכז בתרגול עצמו ולא בסידור הבגדים במהלך התרגול.
4. הגיעו 10 דקות לפחות לפני תחילת השיעור, כך שיהיה מספיק זמן להתארגן פיזית ונפשית ולהתנתק ככל האפשר מהעומס המנטאלי האופף אותנו ביומיום.
5. יוגה אינה אמורה לכאוב. אל תנסו להפעיל כוח על מנת להתגבר על כאב- אם מופיע כאב או מאמץ מוגזם, נסו למצוא את התנוחה שבה לא יכאב לכם, גם אם היא איננה ה"תנוחה הנכונה".
6. כדאי לבצע הרפיה עמוקה ומלאה בסופו של התרגול, למשך 10 דקות לפחות. אם מסיבה כלשהי החלטתם להפסיק את התרגול באמצע, שכבו במשך 10 דקות ורק אחר כך עזבו את השיעור.
7. מומלץ להתעטף בשמיכה קלה בזמן ההרפיה כדי להימנע מבריחת החום שנוצר בגוף בזמן התרגול. הביאו אתכם לכל שיעור שמיכה, לונגי או שאל, גם בקיץ.
8. מומלץ להימנע ממקלחת כחצי שעה לאחר התרגול. רחצה מייד לאחר התרגול גורמת לתחושת עייפות כתוצאה מאיבוד מלחים ומינרלים שהופרשו בזיעה.
9. תרגלו לפחות פעם בשבוע בהדרכת מורה מוסמך ומנוסה ואל תסתפקו בלימוד רק מספרים ומסרטונים. יש חשיבות גדולה להתאמת היוגה באופן אישי לתלמידים ולתיקונים אישיים שנעשים ע"י המורה בזמן השיעור.
10. יוגה אינה תחרותית ואינה הישגית. מטרתה ללמד אותנו להתמודד עם עצמנו. הימנעו מהשוואות עם אחרים, ואל תנסו להקדים את המאוחר- נסיון למתוח את קצה גבול היכולת עלול להביא לפגיעה פיזית.